Tuesday, October 9, 2012

~ Cuti-Cuti Singapore & JB – USS Part II ~

_DSC0905

Lepas jer kami sekeluarga puas jenjalan sekitar Singapore hari yang sama entry di part I. Dalam dah petang jugak la en abg ajak singgah di Universal Studios Singapore. Nak cari jalan menuju ke Sentosa supaya esok senang kami sekeluarga awal2 terus datang kat situ. Nanti takut sesat... Cantik sungguh pintu masuk menuju ke USS.

_DSC0921

Kali pertama jejak di Universal Studios Singapore terasa teruja sangat. Selalu tengok kengkawan yang pergi. Kali ni kami sekeluarga plak dapat datang jenjalan kat situ.. wahhh.. tak sangka. Anak2 yang paling seronok bila tengok suasana dan tempat2 yang colorful.

_DSC0926

Bergambar di globe USS di pintu masuk.

_DSC0913

Kami datang situ pon tak masuk.. cumer jenjalan sekitar luar USS jer. Banyak jugak la kedai2 yang terdapat kat situ. Shopping, lepak-lepak dan bergambar jer kita orang.

_DSC0948

Lepak dan cuci mata tengok berbagai bangsa orang yang datang kat situ.

_DSC0945_DSC0946

Uqail very the gud boy.. tak meragam excited tengok patung2 kartun yang terdapat kat kedai2 kat situ. Uqail pon kata besttt. hihihi.

_DSC0932_DSC0933

Jenjalan masuk setiap kedai yang ada kat situ.. macam2 ada best sangat.

_DSC0956

Sepanjang pejalanan di Singapore cari patung singa yang keluar air tak jumpa.. ambik gambar patung singa kat USS pon jadi la.. hihihi.

_DSC0941

Beli air mineral 1 botol RM5 duit kita. Padahal dah bawak dari hotel tapi anak2 nak beli jugak yang sejuk. Ayah dorang kata biar la.. aku kata OK.

_DSC0960

Cantik tengok air pancut.. uqail suker.

_DSC0964

Alahai anak-anakku.

_DSC0967

Jenjalan sekitar luar USS. Banyak sungguh kedai yang terdapat kat situ.

_DSC0976

Bergambar berhadapan Hard Rock Café.

_DSC0979_DSC0980

Cantik sangat kedai CandyLicious.. macam2 gula-gula dan coklat yang ada. Sara suker.

_DSC0986

Kalau ikut kan semua barang2 kat situ nak di beli sara. Kata nak bagi kawan2.

_DSC0985

Cantik dan comel sangat.

_DSC0983_DSC0992

At last sara dapat jugak barang yang dia nak.. beli coklat dan gula-gula.

_DSC0994

Bergambar dengan patung Jelly Belly.. uqail takut.

_DSC0997

Tak lama pon kami singgah kat situ. Agak dalam pukul 6 lebih kami gerak nak balik Hotel Mutiara JB.

_DSC1000

Bila balik kami ikut laluan Singapor Tuas Checkpoint jugak. Tak jem langsung penjalanan sungguh lancar sekali. Tapi jauh sikit la dari ikut Woodland. So bila balik en abang ingat nak jenjalan di Johor Premium Outlets tapi tak jumpa jalan. Terus kami balik hotel. Rehatkan badan tidur awal coz besok tu kami nak jenjalan masuk di Universal Singapore Studio.

notajariku – kaki sakit berdenyut-denyut coz banyak jalan.. xpe walaupon sakit tapi seronok.

www.tips-fb.com

2 comments:

Eyriqazz said...

huwaaa..jealoussnya..wifey dah lama ajak pi USS ni..

P.s : Jemput join RM500+ Give Away

^harian remaja^ said...

hai,, salam kenal,,,^^