Monday, June 7, 2010

~ Bercuti Ke Port Dickson Lagi ~


Masa cuti hari wesak hari tu kami sekeluarga pegi bercuti ke Ilham Resort Port Dickson lagi. Ingatkan nk g bercuti ke Bagan Lalang tapi semua chalet dh penuh. Member opismate ler x jadi pegi PD aritu. At last aku yg ambik booking yg telah ditempah. 3 hari 2 mlm cukup seronok kami beristirehat disana. Meh ler layan gmbr2 kami sekeluarga kat bwh ni.


Aku gan anak2 sebelum berangkat ke Port Dickson.


Banyak jugak baazar siang yg terdapat di Teluk Kemang ni.


Sara sibuk nak naik kuda. Seronok katanya.


Bergambar selepas membeli belah disana. Cuaca sungguh panas ketika itu.


Permandangan di kolam renang ilham resort.


Sara, iqbal dan sepupu mereka boy.


Bersantai sambil makan ais krim.


Sara buat apa tu. kencing yer? hehehe.


Gmbr kanan aku pon tumpang skali nak mandi.


Riang sungguh sara.


Puas betul dorang mandi. Smpi hitam kulit anak2ku.


Kami sekeluarga.


Peace..


Dalam kolam pun nak buat gymnastics ker sara oii.


Sara belajar menyelam dgn ayah.


Mandi air bersih sebelum nk main pasir kt pantai.


Apalah yg dikatakan oleh sara. Ibu x dengar la sara ckp masa tu.


Doa apa la korang baca tuk ayah tu.. hehehe.


Sape la punyer keje buat ayah camtu agak nya. Kelakar tul..


Sara takut nak mandi laut. Masin sungguh air laut kt PD ni. Masa tgh mandi masa ni ada ker sara tanya kt aku... ibu ni laut mati yer.. yg org bole terapung tu..?? kelakar aku mendengar coleteh sara ni. Tu la bnyk sngt bukak youtube.


Sempat beli sendal crocs kt teluk kemang. Murah dari kt KL.


Sebelum balik kami singgah naik ke menara sekejab. Negok permandangan dari atas ilham resort. Masa pertengahan jln kami singgah di Nilai sekejab. Cari tilam tuk sara. Senang nak bentang kt depan TV. Nak baring2 atau sara nk wat latihan gymnastics kt umah.

www.tips-fb.com

8 comments:

sI tEDI said...

ambois eronoknya derang mandi manda

Dee said...

bestnya cuti2...sakan mandi manda ha..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya...bercuti...

atty's said...

pool tu nampak besh ..ni kalo fir dpt.mau tak hengat nak naik .

siti murni ishak said...

waahhh..akak jln2 PD lagi..enjoy nyer..

rasp said...

bestnya holiday u...
lama tul i tak ke PD...
tapi last minute booking for sure dah penuh kan sis..
nak nak cuti skolah nie...

Rinna said...

Dengan keadaan yang cuaca panas nie mmg seronok gi mandi manda kan.. lebih2 lagik budak2 laa suka sgt mandi kolam.. :)

SURIA AMANDA said...

bestnya pi bercuti mcm ni..naper x ckp..idak leh jumpa akak and fmly,umah Lisa ngan PD x jauh,dekat jer...